fbpx

Kerro minulle liiketoimintanne tavoitteista, niin minä kerron, millaisella IT:llä saavutatte tavoitteenne

Onko IT-ympäristön rajoitteiden kanssa painiminen turhauttavaa? Oletko kyllästynyt

 • IT-ympäristöön, joka on täynnä rajoitteita ja joka hidastaa kehitystä
 • Epäluottamukseen liiketoimintojen ja tietohallinnon välillä
 • Olemaan asiantuntijoiden ja myyjien puolueellisten näkemysten armoilla

Haluaisitko kokea, miltä tuntuu kun hallitset itse tilannetta?

Kuvittele hetki, miltä tuntuisi, jos:

 • Liiketoiminnot arvostaisivat teitä ja tietohallinto haluttaisiinkin aina mukaan miettimään, miten voitte kehittää yrityksenne asiakaskokemusta, tehostaa toimintaa ja luoda uutta liiketoimintaa
 • Teillä olisi selkeä suunnitelma IT-ympäristön kehittämiseksi
 • Olisit onnistunut modernisoimaan IT-infraa ja sovelluksianne ja pystyisit vastaamaan liiketoimintanne tarpeeseen nopeuttaa uusien tuotteiden ja palvelujen kehitystä
 • Et olisi yksin miettimässä tarvittavia muutoksia
 • Voisit olla varma, että käytät yrityksenne rahoja vastuullisesti

Jos olet kanssani samaa mieltä siitä, että olisi hienoa pystyä tähän, lue eteenpäin. 

Todellisuus on usein kaukana ideaalista

Ehkä luit äskeistä tekstiä ja mietit, että olisivatpa asiat noin hienosti. Todellisuudessa IT:stä vastaavalla johtajalla ei ole aikaa paneutua suunnitelmien tekemiseen. Tekemistä on niin paljon, että aika kuluu palavereissa istumiseen ja pallojen pitämiseen ilmassa.

 • Hyvin usein liiketoiminta ja IT puhuvat aivan eri kieltä. On turhauttavaa yrittää selittää liiketoimintayksiköille, miksi jokin asia ei onnistu ja miksi heidän tilaamaa järjestelmää on hankala saada päivässä käyttöön, vaikka myyjä oli niin väittänyt.
 • IT aiheuttaa hitautta kehitykseen. Yhtäkkiä kaikki haluavat uutta teknologiaa. IT-ympäristö ja tietohallinnon organisaatio ei tahdo pysyä kehityksen vauhdissa mukana.
 • Järjestelmiä uusitaan kiireellä, ilman ymmärrystä, mitä vaikutuksia muutoksilla on kokonaisuuteen. Tuloksena on jatkuvasti pahempi sillisalaatti, jota on moneen kertaan paikattu erilaisilla virityksillä.
 • Koetko ahdistavaksi teknologioiden kehityksen seuraamisen? Tuntuuko siltä, että opiskeluun voisi käyttää kaiken liikenevän ajan. On selvää, että johtaja, jonka aika väkisinkin hajaantuu moneen asiaan, ei voi käyttää kaikkea aikaansa vain teknologioiden seuraamiseen.

Tuntuu siltä, että myyjät käyttävät tätä hyväkseen. On toisaalta kiva, kun kuulee heiltä uusista asioista ilman, että tarvitsee maksaa siitä, mutta mielessä kolkuttaa koko ajan, voiko myyjien puheisiin luottaa. Samaan aikaan asiantuntijat tuntuvat vain suojaavan omaa tonttiaan, eikä heidänkään näkemykset tunnu oikein uskottavilta.

Kaikki ehdottavat kehitysprojekteja, mutta mistä tietää, mitä oikeasti pitäisi tehdä? Olisiko oikeasti jotain muuta, joka toisi enemmän hyötyjä ja paremman vasteen käytetylle ajalle ja rahalle?

Tuntuiko tutulle? Jos ymmärrät, mistä on kyse, lue eteenpäin, sillä uskon, että voin auttaa sinua.

Miksi uskon pystyväni auttamaan sinua?

Olen kehittänyt asiakkaideni IT-ympäristöjä lähes 20 vuotta ja erikoistunut liiketoimintalähtöisen IT:n kehittämiseen vuosien ajan.

Olen yhdistänyt liiketoiminnan ymmärtämisen vahvaan tekniikan ymmärtämiseen, ja pystynkin kommunikoimaan sujuvasti niin asiantuntijoiden kuin toimitusjohtajien kanssa.

Olen tutkinut monia erilaisia IT-ympäristön liiketoimintalähtöiseen kehittämiseen ja riskien arvioimiseen tarkoitettuja metodeja ja viitekehyksiä (mm. CoBIT, Togaf ja SABSA) ja sertifioitunut niiden osaajaksi.

Olen yhdistellyt erilaisia menetelmiä ja rakentanut niistä lähestymistavan, joka sopii suomalaisille organisaatioille.

Riippumaton IT-arkkitehti

Olen auttanut lukuisia keskisuuria ja suuria suomalaisia organisaatioita kehittämään arkkitehtuuriaan liiketoimintalähtöisesti. Jos sinulla on monimutkainen tai hankalasti lähestyttävä ongelma, uskon, että voin auttaa sinua.

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja olen käynyt lukuisia koulutuksia ja hankkinut monia sertifiointeja. Tässä joitakin tärkeimpiä:

 • SABSA Foundation (SCF) Certificate. SABSA kuvaa tavan, joka kytkee tietoturvan ja riskien hallinnan liiketoimintatavoitteisiin.
 • Certified Cloud Architect. Arcituran koulutus ja sertifiointi antaa hyvät lähtökohdat mallintaa ja suunnitella pilvipalveluita toimittajariippumattomasti.
 • TOGAF 9 Foundation. TOGAF on yritysarkkitehtuuriviitekehys, jonka tekniikoita hyödyntämällä voi rakentaa kokonaisarkkitehtuuria. Esimerkiksi julkisten organisaatioiden käyttämä JHS-179 perustuu TOGAFiin.
 • COBIT5 Certified. CoBIT tuo liiketoimintalähtöisen hallintokerroksen tietohallinnon johtamiseen. Kun ITIL keskittyy siihen, miten tietohallinnon toiminta saadaan pyörimään tehokkaasti, CoBIT keskittyy siihen, miten tietohallinto saadaan tekemään oikeita asioita ja tuomaan mahdollisimman paljon lisäarvoa.
 • Certified Information System Manager (CISM). CISM on tietoturvapäällikön osaamisesta kertova sertifikaatti.
 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP). CISSP on kokonaisvaltaisen tietoturvan osaamista kuvaava sertifikaatti.

Käyn säännöllisesti luennoimassa IT-ympäristöjen kehittämisestä ja arkkitehtuurityöstä eri seminaareissa.

Asiakkaani ovat olleet aina tyytyväisiä työhöni. Uskon, että tyytyväisyyden salaisuus on se, että riippumatta toimeksiannosta asetun aina asiakkaani asemaan ja autan ratkaisemaan oikeat ongelmat. Se on rakentanut luottamusta, ja monet asiakkaani haluavatkin jatkaa yhteistyötä kanssani.

MITEN VOIN AUTTAA

Haluaisitko rakentaa IT:n, jota liiketoiminta arvostaa ja jonka muu organisaatio haluaa mukaan kehittämiseen. Minä voin auttaa. 

IT-STRATEGIA JA ARKKITEHTUURITYÖ

Liiketoiminnan tavoitteista lähtevää it-strategia- ja arkkitehtuurikonsultointia

LUE LISÄÄ

PILVIKONSULTOINTI

Apua muutoksen hallintaan ja IT-ympäristöjen modernisoimiseen. Teknologioiden ja muutoksen syvempää ymmärrystä

LUE LISÄÄ

DIGISTRATEGIA

Digitalisaation muutoksen tuomien mahdollisuuksien tunnistamista ja käytännönläheistä strategiatyötä

LUE LISÄÄ

ULKOISTUKSET JA KILPAILUTUS

Asiakkaan tarpeista lähtevää hankintakonsultointia

LUE LISÄÄ

TIETOTURVAKONSULTOINTI

Kokonaisuudet ja liiketoiminnan tarpeet huomioivaa tietoturvakonsultointia

LUE LISÄÄ

DISASTER RECOVERY -SUUNNITTELU

Järjestelmien kriittisyys- ja riippuvuusarviointeja, disaster recovery - ja HA -suunnittelua

LUE LISÄÄ

Voisitko silti selvitä tästä yksin?

Ehkä kuitenkin epäröit ottaa yhteyttä. Voisithan ratkaista ongelmasi itse. Se on tietysti mahdollista. Tarvitaan vain kolme asiaa: osaamista, aikaa ja intoa.

 • Voisit hankkia osaamista käymällä kursseilla, osallistumalla seminaareihin, lukemalla kirjoja ja blogeja. Riippuen taustastasi edessä olisi vähintään kuukausien, todennäköisesti vuosien työ. Et tietenkään voi odottaa vuosia, joten ryhtyisit työhön mahdollisimman nopeasti. Joudut miettimään, mikä on riittävä määrä osaamista, jolla tästä kaikesta selviää.
 • Voisit muuttaa aikatauluasi. Se on periaatteessa mahdollista. Voisit varmasti osallistua kursseille työajalla. Lisäksi jos pidät lukemisesta, voisit lukea iltalukemisena kirjoja ja näin kartuttaa osaamistasi. Kun koittaisi suunnittelun ja varsinaisten projektien aika, voisit ehkä raivata aikaa niille, jos olisit innostunut tekemisestä.
 • Onko sinulla intoa tehdä tätä kaikkea yksin? Osaamisen kasvattaminen ja epämukavuusalueelle joutuminen vaatii varmasti venymistä. Onnistuessaan se on hyvin palkitsevaa.

Joudut kuitenkin miettimään, onko tämä sitä, mistä sinulle maksetaan. Mikä on sinun ydintehtäväsi, joka tuo eniten lisäarvoa yritykselle

Olisiko sinun kuitenkin järkevintä käyttää aika johtamiseen ja asioiden eteenpäinviemiseen?

On olemassa helpompikin tie

Jos sinusta tuntuu, että voisi sittenkin olla järkevämpää ottaa vastaan apua, toimi seuraavasti:

 1. Ota yhteyttä minuun. Voit täyttää täältä löytyvän lomakkeen tai voit lähestyä minua oikeassa alakulmassa olevan chatin avulla. Tai voit lähettää minulle sähköpostia tai voit soittaa. Yhteystietoni ovat sivun alalaidassa.
 2. Olen sinuun yhteydessä todennäköisesti saman päivän aikana, viimeistään kuitenkin 24 tunnin sisällä.
 3. Sovitaan puhelu tai skype-palaveri, jossa käydään läpi teidän tilanne ja tarve. Arvioin heti, voinko auttaa ja jos voin, mikä voisi olla hyvä lähestyminen.
 4. Saat työstä kirjallisen, yksityiskohtaisen tarjouksen, jonka perusteella tiedät, miten asiaa kannattaa lähestyä. Vaikket tilaisikaan työtä minulta, saat kuitenkin ilmaista konsultaatiota.

Lupaus

Minulle 100% tyytyväinen asiakas on erittäin tärkeää. Yritän sen vuoksi varmistua jo ennen töiden aloittamista siitä, että pystyn auttamaan sinua.

Lupaus

Olen hyvin tarkka asiakkaideni tyytyväisyydestä, enkä lähde tekemään projekteja, joista voisi seurata tyytymättömyyttä. Sen vuoksi varmistamme ennen projektia, että onnistumisen todennäköisyys on korkea.

 • Minulla ei ole riippuvuuksia muihin alan toimijoihin. Kun palkkaat minut avuksesi, saat aidosti riippumattoman neuvontanajan.  
 • Minun kanssa töitä tehdessä ei tunneta tyhmiä kysymyksiä. Tehtäväni on auttaa sinua olemaan parempi johtaja. Autan mielelläni sinua ymmärtämään asioita paremmin, vaikka kysymyksesi ei liittyisi suoraan projektiin. Käytä tämä mahdollisuus hyödyksesi.
 • Kanssani asioidessa sinun ei tarvitse olla tekemisissä myyjien tai muiden välikäsien kanssa. Asioit suoraan minun kanssa. Tästä on sinulle paljon hyötyä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin selvitetään, mikä olisi paras lähestyminen tilanteessasi.

Vieritä ylös