fbpx

TOIMITTAJAVALINNAT JA KILPAILUTUS

Tarvitsetko apua toimittajavalintoihin?

Autan löytämään sopivat toimittajat, laatimaan tarjouspyyntömateriaalin ja neuvottelemaan teille edullisen sopimuksen.

Onko edessäsi toimittajavalintoja tai ulkoistustussopimuksen kilpailutus?

Etsitkö uutta toimittajaa IT-palveluillesi? Tarvitsetko apua toimittajien kilpailuttamiseen ja vertailemiseen?

Oikea, sopiva IT-toimittaja on yhtä tärkeä kuin omat työntekijät. Toimittajan valinta onkin tärkeä ja suuri päätös.

Sen jälkeen, kun olen ryhtynyt riippumattomaksi konsultiksi, olen avustanut useita yrityksiä löytämään juuri heille sopivan IT-toimittajan.

IT-palvelujen toimittajissa on yllättävän paljon eroja. Toimittajan tulisi olla sopivan kokoinen suhteessa asiakkaan IT-ympäristöön. Samoin asiakkaan toiminnan maantieteellinen laajuus ja toiminnan kriittisyys vaikuttavat siihen, millainen on sopivin IT-toimittaja.

Pitkästä taustastani IT-palveluntarjoajalla on nyt selkeästi hyötyä, koska toimittajan ajatusmaailman ymmärtäminen auttaa kilpailutusprosessissa.

Yhtä paljon auttaa taustani konsulttina. Olen kuvannut lukuisia kertoja nykytilaa, tavoitteita, vertaillut erilaisia ratkaisuja. Tätä kaikkea tarvitaan, kun valitaan sopivaa toimittajaa.

 

Miksi uskon olevani pätevä auttamaan sinua?

Minulla on 20 vuoden kokemus IT-ympäristöjen kehittämisestä. Olen tehnyt kymmeniä roadmapeja onnistuneesti.

Olen yhdistänyt kyvyn ymmärtää liiketoimintaa ja syvällisen teknisen osaamisen kokonaisuudeksi. Pystyn keskustelemaan yhtä sujuvasti toimitusjohtajan kuin asiantuntijoidenkin kanssa.

Sovellan työssäni useita kansainvälisesti hyväksyttyjä viitekehyksiä. Arkkitehtuurityössä käytän seuraavia viitekehyksiä:

 • TOGAF 9
 • COBIT
 • JHS-179 (suomalaisten julkisten organisaatioiden käyttämä)

Tietoturvatyössä hyödynnän seuraavia viitekehyksiä ja standardeja:

 • SABSA
 • ISO 27001
Riippumaton IT-arkkitehti

Usein viitekehyksien käyttöön liittyy ongelmia, koska niiden sokea käyttäminen johtaa pitkiin ja tehottomiin projekteihin. Tämän vuoksi käytän eri viitekehyksistä ja standardeista vain niitä osuuksia, jotka ovat maalaisjärjellä perusteltavissa.

Olen muokannut lähestymistä siten, että se on käytännönläheinen ja suoraviivainen, jotta tuloksia saadaan nopeasti. Mukana on kuitenkin elementtejä, jotka ovat välttämättömiä hyvien tulosten aikaansaamiseksi.

Jos sinulle tuottaa vaikeuksia kuvata tilannettanne ja tuottaa kirjallista suunnitelmaa, minulta se onnistuu. Olen hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia ja kuvaamaan asioita niin, että niistä voidaan keskustella ja tehdä parempia päätöksiä.

Hoitaisinko projektin omin voimin?

Mieleesi on varmasti tullut, voisitko tehdä projektin ilman ulkopuolista apua.

Kyllä projektin voi tehdä itsekin. Jos päädyt tekemään projektin itse, ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

 • Mieti etukäteen toimittajavalinnan tai ulkoistuksen tavoitteita. Vaikka päätyisit lopulta ottamaan avuksesi ammattilaisen, kannattaa ulkoistuksen tavoitteita miettiä etukäteen. Millaista toimittajaa etsit? Mitä osaamisia toimittajalla pitäisi olla? Millaisen painoarvon hinta tulee saamaan?
 • Laadi tarjouspyyntö huolellisesti. Tarjouspyyntö kannattaa laatia huolellisesti. Toimittajat laativat usein tarjouksia melko "sokkona". He joutuvat perustamaan tarjoamansa palvelut ja hinnat tarjouspyynnössä annettaviin tietoihin. Tämän vuoksi on tärkeää kuvata nyky-ympäristö ja tavoitetila huolellisesti. Samoin hinnoittelutaulukon laatimista kannattaa miettiä. Oikealla rakenteella säästää vertailuvaiheessa työaikaa - tai generoi itselleen runsaasti lisätöitä.
 • Varaa aikaa tarjousten vertailuihin ja sopimusneuvotteluihin. Toimittajien välisten tarjousten vertailu voi olla haastavaa. Palvelusisällöt eroavat toisistaan. Toimittajien painopistealueetkin eroavat toisistaan. Tämän vuoksi ajan varaaminen erilaisiin keskusteluihin toimittajien kanssa kannattaa. Taitava neuvottelija osaa neuvotella hintoja alaspäin ja säästää suuria summia rahaa.

Jos päädyt tekemään projektin itse ja haluat saavuttaa samanlaisen laatutason kuin ammattilainen saavuttaisi, varaa projektiin runsaasti aikaa. Tyypillisesti ensimmäistä kertaa projektia tehtäessä kannattaa varata kaksin tai kolminkertaisesti aikaa kokeneen ammattilaisen työmääriin nähden.

Usein ulkoistussopimuksien arvo on mittava. Tällaisissa neuvotteluissa pienetkin erot hinnoittelussa kasvavat huomattaviksi. Kannattaa harkita ammattilaisen käyttöä apuna neuvotteluprosessissa. Konsultin palkkiot tulevat  takaisin parempana palvelusisältönä, halvempina hintoina ja sujuvampana prosessin etenemisenä.

On olemassa helpompikin tie

Tuntuuko sinusta, että meidän voisi olla hyvä keskustella.

Jos sinusta tuntuu, että voisi sittenkin olla järkevämpää ottaa vastaan apua, toimi seuraavasti:

 1. Ota yhteyttä minuun. Voit täyttää oheisen lomakkeen tai voit lähestyä minua oikeassa alakulmassa olevan chatin avulla.
 2. Olen sinuun yhteydessä todennäköisesti saman päivän aikana, viimeistään kuitenkin 24 tunnin sisällä.
 3. Sovitaan puhelu tai videopalaveri, jossa käydään läpi tilannettanne ja haasteitasi. Arvioin heti, voinko auttaa ja jos voin, mikä voisi olla hyvä lähestyminen.
 4. Saat työstä kirjallisen, yksityiskohtaisen tarjouksen, jonka perusteella tiedät, miten asiaa kannattaa lähestyä. Vaikket tilaisikaan työtä minulta, saat kuitenkin ilmaista konsultaatiota.

Lupaus

Minulle 100% tyytyväinen asiakas on erittäin tärkeää. Yritän sen vuoksi varmistua jo ennen töiden aloittamista siitä, että pystyn auttamaan sinua.

Lupaus

Olen hyvin tarkka asiakkaideni tyytyväisyydestä, enkä lähde tekemään projekteja, joista voisi seurata tyytymättömyyttä. Sen vuoksi varmistamme ennen projektia, että onnistumisen todennäköisyys on korkea.

 • Minulla ei ole riippuvuuksia muihin alan toimijoihin. Kun palkkaat minut avuksesi, saat aidosti riippumattoman neuvontanajan.  
 • Minun kanssa töitä tehdessä ei tunneta tyhmiä kysymyksiä. Tehtäväni on auttaa sinua olemaan parempi johtaja. Autan mielelläni sinua ymmärtämään asioita paremmin, vaikka kysymyksesi ei liittyisi suoraan projektiin. Käytä tämä mahdollisuus hyödyksesi.
 • Kanssani asioidessa sinun ei tarvitse olla tekemisissä myyjien tai muiden välikäsien kanssa. Asioit suoraan minun kanssa. Tästä on sinulle paljon hyötyä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin selvitetään, mikä olisi paras lähestyminen tilanteessasi.

Vieritä ylös